Tatuering, borttagning


Vi har världens mest kraftfulla laser för borttagning av tatueringar.

Den typ av laser som används för att ta bort tatueringar är s.k. QS (Q-switchad) vilket innebär att laserns pulslängd är extremt kort i jämförelse med andra lasrar. En vanlig laser har pulslängder som är mellan 10 – 100 / tusendels sekunderQS lasern är på mellan 10 – 20 / miljarddels sekunder.

Denna korta laserpuls skapar något som vi kallar för fotoakustisk tryckvåg. Rätt våglängd på laserljuset i kombination med tryckvågen krossar tatueringspigmentet som sedan hudens makrofager bryter ner. Det nedbrutna pigmentet forslas bort via lymfsystemet. Denna process pågår under ca 3 månader efter själva laserbehandlingen.

Vi rekommenderar därför en intervall på ca 3 månader mellan varje behandling.

före / efter
behandling

Image

Hur många behandlingar behövs det?

Allt mellan 5 – 15 beroende på vilken typ av färgämnen som använts.

Gör det ont?

Givetvis känns det, men vi kan bedöva området med en bedövningssalva innan. Det kräver dock att du kommer 30 minuter innan utsatt tid och vi debiterar 200:- för bedövningssalvan.

Vad händer efter behandlingen?

Den omedelbara effekten på själva tatueringen är dramatisk. Den blir helt vit och ser ut som den försvunnit helt, men detta är bara en synvilla. Vattnet i vävnaden förångas och samlas precis under epidermis vilket skapar en helt vit yta. Vattnet försvinner efter ca 30 minuter och då framträder tatueringen igen, men svagare.

Vi applicerar lite vaselinkräm och sätter på en steril kompress som ska sitta på i 3 dagar efter behandlingen.

Vad sker under konsultationen?

Vi går igenom kundens behov och frågar om medicinering och eventuella sjukdomar.
Om allt är OK så utför vi en testpuls på tatueringen. Sedan bokar vi in en behandling som utförs efter några dagar.
En konsultation är max 30 minuter lång.

Varför är vår nya QS laser så unik och vilka fördelar har den?

NaturaLase QS 2J som den heter är den enda i världen som når upp till 2000mj per puls vilket är en oerhörd energi. Den närmsta konkurrenten når endast upp till 1600mj. Tack vare denna höga energi så kan vi öka själva laserns ”spotsize” (ytan som behandlas per puls) till hela 12mm vilket varit omöjligt tidigare. Fördelen med en stor ”spotsize” är att den når mycket djupare ner i vävnaden.

NaturaLase QS 2J blev nominerad till världens bästa tatueringslaser.


Tid som ej är avbeställd 48 timmar innan debiteras. Reservationer för prisändringar.

Vi följer SHR och tar ej emot kunder under 16 års ålder på behandlingar.
För laser, microneedling och Medik8 peels ska du vara 18 år.
Många får problem med huden (finnar, stora pormaskar) i samband med puberteten när man är yngre än 16 år och dessa kunder hjälper vi både med ansiktsbehandlingar och hudvårdsråd, dock måste målsman ha gett sitt medgivande och tagit del av all information.