Medik8 kemisk peeling

Reducerar rynkor, linjer, porer, akne och pigmentfläckar


Oerhört effektiva Kemiska Peels från Medik8 som ger resultat utöver det vanliga.
Vi har flera olika varianter och är du intresserad så börjar du med att boka en konsultation

Light Peel

45 min - pris: 995 kr

Reducerar solskador, en utmärkt dekolltage behandling eller introduktionspeeling i alla kurer.

Boka tid


Age Peel

45 min - pris: 995 kr

Reducerar rynkor och linjer samt ger en otroligt frisk och fräsch hud.

Boka tid


Beta Peel

45 min - pris: 995 kr

Reducerar akne och pormaskar. Ger en fantastisk ren känsla på huden.

Boka tid


White Peel

45 min - pris: 995 kr

Reducerar pigmentfläckar och ger en jämn och fin hudyta.

Boka tid


Eye Peel

30 min - pris: 695 kr

Unikt utformad för den tunna huden runt ögonen. Reducerar linjer.

Boka tid


Kemisk Peeling är ett samlingsnamn för olika typer av syror som appliceras på huden under korta stunder för att reducera ålderstecken och förbättra hudstrukturen.
Vetenskapen har gått framåt oerhört mycket de senaste åren och Medik8 använder sig av Kiralt korrigerade syror som reducerar irritationerna avsevärt. Våra syror är extremt säkra trots det oerhört låga PH-värdet och den höga koncentrationen.

Innan du får din behandling så måste du komma på en konsultation så att vi kan förklara vad du kan förvänta dig och samtidigt göra ett litet allergitest av den utvalda syran.
Vi avslutar våra Kemiska Peelingar med Recovery Sheetmask som lugnar och reparerar huden vilket gör att du kan gå tillbaka till ditt arbete direkt igen. Du kommer endast att vara lite rosigt röd under ca en timme efter behandlingen.

före / efter
behandling

Kemisk Peeling
Kemisk Peeling

Nedan beskriver vi våra olika Kemiska Peelingar:

Beta Peel:
Får snabbt kontroll över aknehud och minskar drastiskt risken för framtida utbrott. Beta Peel motverkar akne på alla tre fronter genom att angripa varje problem individuellt: igensatta porer, pormaskar och inflammation. BetaPeel innehåller salicylsyra som går direkt i porerna och hårsäckarna, vilket hjälper till att hålla porerna rena från cellavlagringar och minskar därmed antalet igentäppta porer och utslag på huden. Azelainsyra är ett antibakteriellt ämne som är högeffektivt mot Propionibacterium acnes (den bakterie som ger upphov till inflammatorisk akne). Genom att avlägsna bakterierna minskas dessutom den befintliga inflammationen avsevärt. Förutom dessa effekter förbättrar azelainsyra akne genom att också normalisera keratinprocessen och minska uppkomsten av mikrokomedoner.

Age Peel, PH 2.2, 53%-ig syra koncentration
En antiage-peeling bestående av en effektiv kombination av syror som reducerar fina linjer och rynkor, suddar ut ålderstecken och gör huden slät och förnyad. När hudcellerna aktiveras kan de producera mer kollagen och elastin. Stimulering med kemisk peeling kan öka produktionen av många viktiga ämnen som ger ungdomlig hud. Age Peel är rik på mandelsyra och laktobionisk syra och är perfekt för att ta bort fina linjer och rynkor. Mandelsyra är en mild och effektiv alfahydroxisyra som ger resultat jämförbara med glykolsyra men utan de negativa biverkningarna, och orsakar därför mindre rodnad och ger kortare återhämtningstid. Laktobionisk syra är en mild peelingsyra med fantastiska antioxidativa och fuktbevarande egenskaper.

White Peel, PH 2.2, 50%-ig syra koncentration
Det effektivaste sättet att få en klarare och jämnare hudton – en hud fri från mörka fläckar och hyperpigmentering – är att avlägsna de hudceller som innehåller höga halter av melanin och förhindra att nya hudceller mörknar. White Peel är särskilt framtagen för att behandla solskador och hyperpigmentering. Den tränger in i hudens pigmentceller (melanocyter) och avlägsnar milt och effektivt oönskad pigmentering och ger jämnare hudton. Den höga koncentrationen av mjölksyra förhindrar att tyrosinas (det enzym som ansvarar för melaninsyntesen) bildas på cellulär DNA-nivå, och förstärker också bortstötningen av melanin från epidermis. Fytinsyra är också ett effektivt avpigmenterande ämne som används i terapeutisk koncentration för att minska melanininnehållet i huden.

Eye Peel, PH 2.2, 20%-ig syra koncentration
Området runt ögonen har färre talgkörtlar än resten av ansiktet och är det område där de första ålderstecknen ger sig till känna. Försämrad spänst och viss svullnad uppstår redan i 25-årsåldern. Medik8 eyePeel erbjuder en mycket mild och effektiv lösning för det här området som ger förbättrad cellomsättning och cellförnyelse. Laktobionisk syra är det viktigaste aktiva ämnet i peelingen. Det är en suverän multifunktionell PHA-syra med den anmärkningsvärda egenskapen att på en och samma gång vara exfolierande, antioxidativ och återfuktande. Mandelsyra och mjölksyra är noggrant utvalda, milda AHA-syror som ser till att peelingen har den nödvändiga exfolieringseffekten och går in jämnt i huden för att minska inflammation och irritation. Döda hudceller stöts bort för att föryngra huden och göra den mjukare. Medik8 eyePeel reducerar fina linjer och rynkor utan att orsaka långvarig hudrodnad. Mjölksyra och laktobionisk syra tillför också fukt till huden och förhindrar att huden torkar ut och fjällar.